Valpene har vært på «jakt»!

HERON
vi kom hjem fra Namdalen søndag etter 14 dager i fjellet (Nino hadde riktignok bare  en uke).
Heron jobbet som en helt. På tross av knusktørt fjell og ryper som trykket hardt fordi de avga minimalt med lukt
tok han flere perfekte stander og reising av fugl uten at han løp etter. Vi felte to ryper for ham, rustne skyteferdigheter
får ta skylden for at de ikke ble flere. Han har noen små minus som må dresseres av ham, bl.a. har han en tendens
til å dra for langt ut foran oss. Hero
 
SCOOBY
I’ve been out a couple of times hunting with Scooby in the  forrest now. Around lillehammer it’s tricky since the dog need "saurenhetsbevis" which you apparently can’t do until the dog is 9months old. However in Østdalen there is less sheep, and no such restriction. See attached images from skøgsfulg hunt in koppang last weekend.
Scooby is a keen and eager hunter, and he stays close to me (up to 30-40m away max) which is ideal. My only complaint is that he chose to find a pair of tiur 20m away from us when we had sat down and lit a coffee fire – e.g. had no shotguns ready  !Scooby 1

Scooby 2

 
SPRINT
Status jakt så langt: Sprint har vært med 5 halve dager (3-5 timer) Det har vært mye fugl, men jeg er litt redd for at vi kom litt skjevt ut i forhold til Sprint vs fugl. Vi var 2 jegere og tre hunder; Lord (GS, 8 år), Ariana (GS, 6 mnd.) og Sprint. De to første dagene var det tett tåke, regn og kaldt, og begge valpene var tydelig utilpass og ikke interessert i å jakte. De ble derfor hold i bånd mesteparten av tiden. Sprint slet med å gå i lyng og steinur. Ariana reagerte sterkt på lyden av skudd andre dagen, og ble derfor satt igjen på hytta resten av jakta, men Sprint ga ingen tegn på noe tilsvarende. Fredag og lørdag ble været bedre. Sprint ble etter hvert mye flinkere med lyng og steiner, men de fuglene vi (Lord) fant på øktene Sprint var med på, lå langt nede i tettvokste skråninger.
 
Søndag hadde vi fint vær og Sprint var med ut fra morgenen. Lord hadde to stander tidlig, men begge gangene fløy fuglene opp før Sprint og jeg kom bort. Jeg slapp Sprint på søk i noen perioder uten at han fant noen ryper. Utover dagen hadde vi flere fine stander av Lord der jeg tok med meg Sprint opp. Han viste ikke noen stor interesse de første gangene, men ble direkte motvillig og utilpass etter en situasjon i tett skog der han nok var litt for nærme kameraten min da ha skjøt etter en rype. En skadeskutt rype som fløy/løp langs bakken var han veldig opptatt av.
 
Det jeg er litt engstelig for nå er at han kan ha forbunnet noe negativt med rypene. Han har virket helt normal etter at vi kom hjem, og har som vanlig løpt rundt i skogen og snust etter spurv og duer. Jeg hadde tenkt å ta han med på jakt til helgen igjen, men lurer på om det er mer fornuftig å la han bli igjen hjemme, og vente med mer jakting til vi har vært på flere fugletreninger. Alternativt kan jeg ta han med, la vær å gå sammen med de andre og prøve å få han til å finne fugl på egenhånd.
 
Har du noen anbefaling? Hvor kritisk er det om han er litt reservert nå?
 
Den fysiske formen hans har vært fin, og han har ikke vist noen tegn til å ha blitt overdrevent sliten. Men han sov nok litt ekstra på mandag.
Sprint (2)

 

 

Sprint
 
DENIS
Denis var med sin mor Hera en dag i fjellet på Røros. Ivrig krabat som nok ikke helt var bevisst på hvorfor han var der, men etter at han hadde støkket 4 ryper og gikk i line forstod han at det var dette vi var på jakt etter. Bjørnar gikk litt alene med ham og slapp ham. Søkte ivrig. I alt fikk han se 10 ryper på turen. Hera hadde stand men rypene var lette så det ble vanskelig å føre ham opp i hennes stand. Men alt i alt en positiv opplevelse for Denis
062

063

Om jamo56

Hunting with L'Epagneul Breton, gardening, coaching, management
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s