Rypejakt på Rørosvidda.

I år hadde vi kort i Feragen Statsallmenning nord for Femunden. Området var preget av Vigeln fjellene som grenser mot Sverige i øst og et område mot Røros i vest. Feragssjøen deler området som strekker seg sydover mot nasjonalparken. Det var tre spente Bretoneiere som la i vei 10. september. Rune Johnsen med Decorum Kera, Per Ove og Jan med Hera og Leo. Litt vind de første dagene og en regnskur som varte ca 1/2 time, men siden var været helt fantastisk, med sol, sol over fargerike fjell. Det krydde ikke akkurat av ryper men i Feragen var kullene store. Senere jaktet vi i Røros Østre, Fjølburøsta. Her var det noen flere kull, men små på fra 4-6 fugl.
3. dagen klatret vi midt opp i Viglen,(over 1400m) hvor det gikk store røster i fjellsiden. Her traff vi flere rypekull men også orrfugl og storfug som hadde beitetrekk høyt oppe i fjellsida. Her er noen bilder fra årets 10 dagers jakt. Vi hadde en liten pause og da passet vi på å Harrfiske, noe som kan være fantastisk med tørrflue på solskinnsdager i september. Det slo til!!
017024026036038044056057063067
Bilde 1: Årets første rype for Leo. 2: Double for Hera. 3:Hera slo bra til i år og har  flott søk og sikre stander. 4:Hera i full fart i vestlia av Feragen. 5: Per Ove nyter Femundsmarka. 6: Fra midt i lia oppe i Vigelen. Utsikt sydover mot Nationalparken. 7 og 8:Fra fisketuren i Litjelva som renner mellom Håsjøen og Rambergsjøen men starter i Feragen og renner mot Glomma/Røros. 9: Bjørnar Paulsen med valpen etter Hera, Denis. 7 mnd. Så sine første ryper!   10: kaffekos ved Gjeta i Fjølburøsta. 

Om jamo56

Hunting with L'Epagneul Breton, gardening, coaching, management
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s